Tatran Prešov postúpil do osemfinále Pohára EHF

22.11.2009 Celý región

Dunaújváros 22. novembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do osemfinále Pohára EHF. Po domácom triumfe nad Dunaferrom SE 27:19 v 1. zápase 3. kola, podľahli v nedeľu v odvete maďarskému súperovi na jeho ...
Meno ďalšieho súpera spoznajú zverenci trénera Rastislava Trtíka už v nedeľu po žrebovaní vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie.

Dunaferr SE Dunaújváros - Tatrana Prešov 24:22 (14:10)
Rozhodovali: Chaskis, Tsakonas(obaja Gr. )
Zostava a góly: Krupa, Popčák - Mazúr 1, T. Mažár 3, Huňady 6/3, Michal Urban 1, Géci, Krištopans, Radčenko 3, Tumidalský 3, T. Straňovský 2, Antl 3/2, Mikéci, Dudáš
800 divákov
Prvý zápas: 19:27, do osemfinále postúpil Prešov.

Prešovčania cestovali za južné hranice s pohodlným osemgólovým náskokom, no zároveň s pomerne čerstvým mementom, ako sa dá aj o takú výhodu prísť, veď vlani v rovnakej situácii inkasovali v odvete s Konstancou debakel o 11 gólov. Zeleno-bieli ale nezačali zle a rivala z maďarskej ligy, kde účinkujú súbežne so slovenskou extraligou, pozorne strážili. Domáci si síce vypracovali tesný náskok, no na viac ako dva góly sa im nedarilo odpútať. Až tesne pred prestávkou dosiahli štvorgólový rozdiel (14:10). Odpor Prešovčanov po prestávke ale nezlomili a od stavu 17:13 sa už bližšie k postupu nepriblížili. Aj zásluhou skvelých zákrokov Krupu, aj zásluhou pozornej prešovskej obrany a rýchlych kontier. Z rastúcej nervozity Dunaferru profitoval v závere slovenský majster a dotiahol sa na rozdiel jediného gólu.

Majiteľ klubu Miloslav Chmeliar: "Myslím si, že chlapci uhrali s domácimi prijateľný výsledok a najdôležitejšie je, že sme postúpili ďalej, takže máme radosť. Treba povedať, že to nebol najkrajší zápas a bojovalo sa o každý gól a každú loptu. Osobne by som vyzdvihol najmä výkona Jakuba Krupu, ktorý skvele zachytal a mal významný podiel na našom postupe. "
 

Vyberte región